Skip to content

Document Header

Полицијска управа Краљево – превенција кривичних дела са насиљем

Полицијска управа Краљево – превенција кривичних дела са насиљем published on

У оквиру пројекта који има за циљ смањење броја извршених кривичних дела и прекршаја са елементима насиља извршених првенствено од стране млађе популације грађана, Полицијска управа Краљево иницирала је састанак са представницима локалних самоуправа града Краљева и општина Врњачка Бања и Рашка, центара за социјални рад, Школске управе15.kancelarija za mlade vrnjacka banja, Комуналне полиције и Канцеларија за младе. Састанак је одржан 12. марта у конференцијској сали Полицијске управе Краљево.

Извршеном анализом безбедносно интересантних појава и догађаја током 2013. и у протеклом периоду ове године, на подручју Полицијске управе Краљево, уочено је повећање броја кривичних дела и прекршаја у којима извршиоци користе хладно оружје и оруђе подобно за наношење повреда. На састанку су дефинисани приоритети као и заједничке активности које ће се предузимати у наредном периоду у циљу смањења ове друштвено негативне појаве.

Према речима Милана Миладиновића, официра Полиције Краљево, циљ пројекта је превенција.
Забрињава податак да се у великом броју деликата јављају малолетни извршиоци. Са нашег аспекта, релативно је касно када полиција конкретно службено поступа. Требало би да делујемо проактивно, да укључимо ширу друштвену заједницу, посебно родитеље, да свако пружи максимум у стварању безбеднијег окружења, рекао је Миладиновић и најавио почетак реализације пројекта у априлу, односно мају. Канцеларија за младе Врњачка Бања биће укључена у реализацију пројекта који је иницирала Полицијска управа Краљево у сарадњи са полицијским станицама Врњачка Бања и Рашка. Сматрам да је овај пројекат веома користан из разлога што ће пре свега младима пружити едукацију из области превенције и заштите. Канцеларија за младе ће омогућити активно учешће младих у овом пројекту.
Током трајања пројекта јавност ће благовремено бити обавештавана о предузетим активностима.

 

Primary Sidebar

Back To Top