Skip to content

Document Header

Пројекат “Програм стручног оспособљавања младих”

Пројекат “Програм стручног оспособљавања младих” published on
Пројекат “Програм стручног оспособљавања младих”
Спроводи: Општина Врњачка Бања
Финансира: Министарство омладине и спорт Републике Србије

Канцеларија за младе Општине Врњачка Бања на Јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу аплицирала је са пројектом „Програм стручног оспособљавања младих“. На Дан младих, 12. августа, у Министарству омладине и спорта одржана је свечана церемонија и званично је потписан уговор о реализацији овог пројекта у који је Министарство уложило 2,4 милиона динара, док је учешће врњачке Општине 214.750 динара.

Састанак пројектног тима везан за потписивање уговора са приватним послодавцима и партнерима који ће реализовати обуке одржан је 16. августа у Великој сали СО. Радно председништво чинили су: Иван Џатић,заменик председника општине, Иван Радовић, председник СО В. Бања и Марија Рајковић Ћосић и Сања Цветковић испред Канцеларије за младе.

Програм стручног оспособљавања младих представља континуирану програмску активност за стицање знања, вештина и компетенција за самостално обављање послова и радних задатака младих незапослених без радног искуства. Пројекат представља едукацију младих за различита занимања и за самостално обављање посла са циљем да код младих пробуди предузетнички дух. Едуковаће се четрдесеторо младих који ће завршити стручне курсеве. Након полагања стећи ће лиценциране сертификате који ће допринети бољем позиционирању њихове стручне спреме код приватног послодавца. Реализација овог пројекта подстакнуће младе на самозапошљавање и успешност у пословању кроз примену новостечених знања у приватном сектору као и у покретању сопственог бизниса.

Циљна група у оквиру пројекта су млади од 18 до 30 година који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. Биће им омогућено стручно оспособљавање за козметичаре, фризере, масере, собарице, куваре и бармене, а сви полазници ће захваљујући партнеру на пројекту, Академији Oxford, похађати и курсеве енглеског, а 10 полазника курс немачког језика.

Стручна пракса ће се реализовати у хотелима „Цептер“, „Фонтана“, „Соларис“ и СБ „Меркур“, као и у фризерским салонима „Данијела Кутић“ и Јелица Шљивић“ и у козметичким салонима „Ана nails“ и „Тања“.

– Главни циљ овог пројекта је да заједничким снагама помогнемо младима да кроз едукације и додатна знања повећају своју квалификованост и да им олакшамо запошљавање код приватног послодавца, поручују Сања Цветковић и Марија Рајковић Ћосић у име Канцеларије за младе.

Свечано потписивање уговора
Састанак пројектног тима

Primary Sidebar

Back To Top