Skip to content

Document Header

Обележен Међународни дан физиотерапеута

Обележен Међународни дан физиотерапеута published on

Поводом обележавања Међународног дана физиотерапеута, у понедељак 08.09.2014. испред зграде Термоминералног купатила, од 13-14 сати одржан је јавни час вежбања „ Покрет за осмех“. Час су водили физиотерапеути и дипломирани професори физичког васпитања Специјалне болнице „Меркур“.26.kancelarija za mlade vrnjacka banja
Већ пола деценције Меркур се бави физикалном медицином, а данас, спој традиције, савремене дијагностике и изузетног медицинског кадра сврставају ову Установу у један од водећих центара физикалне медицине и рехабилитације.
Предности програма рехабилитације су лечење уз благотворно дејство лековитих минералних вода, прегледи лекара физијатара и интернисте и физикалне процедуре које се спроводе на најсавременијим медицинским апаратима уз надзор физиотерапеута.
Редовна физичка активност и кретање доприноси јачању мишића, правилном расту костију, подстиче правилну координацију покрета и правилно држање тела. Кретање доприноси јачању имунитета и штити од вишка килограма.Такође благотворно делује на срце, крвоток и дисање.Свакодневно кретање и физичка активност развијају осећај одважности и одговорности код деце, помажу у јачању самопоуздања., као и у ослобађању од агресије и негативних емоција на здрав начин.
Овoј акцији посвећеној подизању свести о значају физичке активности прикључила се и Канцеларија за младе са својим волонтерима.

Primary Sidebar

Back To Top